Några bilder på 3D utskrifter jag har gjort för praktiska tillämpningar. Notera att alla utskrifter som visas är prototyper utskrivna med låg/grov upplösning vilket ger en snabb utskrift. Den skarpa modellen som sedan används skrivs ut med hög/fin upplösning.


En reflexhållare för HarleyDavidsson motorcykel. Utskriften lyckades på första försöket och gjordes med en skrivare med dubbla skrivarhuvuden. Det ena skrivarhuvudet skrev ut svart ABS filament och det andra skrivarhuvudet skrev ut orange ABS filament.

 
Ett tryckrör för ett turbobygge utskrivet med dubbla skrivarhuvuden och med två olika plaster ASA och TPU elastiskt filament för den nedre änden av röret. Var osäker på om de två plasterna skulle vidhäfta med varandra men de har häftat ihop bra. Den elastiska delen går in en bit i det hårda röret och fixeras på plats med en urspårning i det hårda röret för att säkerställa att den inte bara glider av röret.

Detta rör var en liten utmaning och skrevs ut som en modell vid ett och samma tillfälle. Den elastiska biten ska monteras på kompressorutloppet på ett turboaggregat. Notera att att laddninsgtryck är måttliga 0,8bar.

 Joystick och ram som reservdel till en grävmaskin.                                                                                           
 

Gaffelrör till en BMW R1200C motorcykel. Jag gjorde 2st av dessa som dekorativa rör till den övre delen av gaffelbenen. De efterbehandlades med slipning och lackering i en aluminium liknande färgnyans för att passa ihop med motorcykelns färg. Resultatet blev med beröm godkänt.
 Plastmutter med gängor som reservdel till ett poolfilter.                                                                      
 
Skyddskåpa för sågklingan till ett stationärt sågbord.                                                                                
 
Filterhållare för insuget på en luftkompressor.                                                                                          
 


Dammkåpa för en slutväxel.                                                                                                                        
 Insug till motorcykel som ska turbokonverteras. Insuget betsår av fyra delar som är insugsplatta, luftburk, packning och bussning för dumpventil. Alla delar utskrivna i 3D skrivare och materialet är ASA och TPU elastisk plast för packning och bussning till dumpventilen.