Ledtejpen vi säljer är noga utvald i högsta kvalité vilket ger en lång livslängd och ett kraftigt ljusflöde. Den består av ett stort antal ljuskraftiga lysdiodchip ytmonterade och lödda på en tunn kopparfolie vilket gör Ledtejpen mycket böjlig och därmed användbar i många applikationer. Ledtejpen vi säljer är innesluten i ett mjukt genomskinligt hölje som gör den tålig och skyddad mot yttre påverkan, fukt och damm. All vår Ledtejp är IP-klass 65 dvs. vattentät och kan monteras både inom och utomhus.

Den enfärgade Ledtejpen går fint att dimma med våra PWM dimmers eller med RF EasyDimmer systemet och den flerfärgade Ledtejpen kopplas bäst till en RGB-kontroller eller ett RGB System för zon indelning och kan då visa fantastiska färger och köras i olika program för färgväxling.

Klicka HÄR för enfärgad Ledtejp, 
Klicka HÄR för flerfärgad Ledtejp,  Klicka HÄR för Ledtejp i färdiga kit.

 
 

 

Ledtejpen avger mycket lite värme och användningsmöjlighterena är därför många och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad Ledtejpen kan användas till.

Exempel på användningsområden,
Sockelbelysning i kök och badrum, Arbetsbelysning under överskåp i kök och badrum, Dekorationsbelysning i dörr och fönstersmygar, Fasadbelysning under takutsprång, Randbelysning av swimmingpool, Effektbelysning i butiksfönster och Uterum m.fl applikationer.

Ledtejpen levereras med Scotch 3M termisk dubbelhäftande  tejp på baksidan och monteringsclips och skruv som kan användas i de fall den dubbelhäftande tejpen inte fungerar mot underlaget. Ledtejpen kan enkelt kortas efter vart 3:e lysdiodchip 25mm, 50mm resp. 100mm se specifikationer för varje ledtejp. För den som själv kortar sin ledtejp och löddar på nya elkablar erbjuder vi också profesionell Krympslang med invändigt smältlim. Krympslangen förs enkelt på ledtejpen över lödstället och värmes med varmluftpistol och ger en mycket god fixering och isolering av elkablarna men ger också ett fullgott fuktskydd.

 
 

Ledtejpen kan beställas i längd 1m , 2,5m eller 5m med Vit eller Brun PCB enl. bilden till vänster. MagicColor och Färgjusterbar Ledtejp levereras med Vit PCB.

Tejpen kan enkelt kortas genom att klippa av den med en sax vid markering efter vart 3:e lysdiodchip. Den avklippta biten ledtejp kan fint användas genom att skrapa bort epoxihöljet i ena änden och där lödda på nya elkablar. För den som inte har tillgång till lödpenna finns alternativet att använda snabbkontakter för ledtejp vilka finns för både SMD3528, SMD5050 och SMD5630.

Ledtejpen finns som flerfärgad RGB eller enfärgad Varmvit, Kallvit och Vit ljusfärg och i flera modeller enl. följande.

SMD3528 ljuskraftig med en lysdiod per chip ca 4-5 lumen per chip. Finns i effekter 2,4W/m, 4,8W/m, 7,6W/m och 9,6W/m. Lämplig som dekorations, effekt och mysbelysning.

SMD5050 mycket ljuskraftig med tre lysdioder per chip ca 13-14 lumen per chip. Finns i effekter 7,2W/m, 11,52W/m och 14,4W/m. Lämplig som dekorations och effektbelysning, allmän och arbetsbelysning.

SMD5630 extremt ljuskraftig med en lysdiod per chip ca 24-25 lumen per chip. Finns i effekter 12W/m och 20W/m. Mycket lämplig som allmän och arbetsbelysning.


Tillbehöret Aluminiumprofil finns i flera olika modeller och kan användas för att göra en professionell installation av sin ledtejp. Profilerna levereras i en meters längd men kan enkelt kortas till valfri längd. Det går också att montera profilerna efter varandra för att bygga stora belysningssystem med ledtejp. Det medföljer monteringsclips, skruv och gavlar till profilerna och de levereras med Klart eller Opalfärgat glas där det opalfärgade glaset bör väljas i de fall det finns risk att ledtejpen kan blända.

Notera att bilderna på ledtejpen är för illustration och inte alltid återspeglar den korrekta ljusfärgen. Färgvariationer kan förekomma mellan olika leveranser och spolar med ledtejp. För att säkerställa samma ljusfärg vid beställning av flera spolar med ledtejp så måste vi göras uppmärksamma på detta.